Nyfødtfotografering skjer 0-2 uker etter fødsel, men helst 6-10 dager etter fødselen. Dette fordi barnet vil våkne lettere ved berøring og ved endring av stilling jo eldre barnet er. De fleste av de tradisjonelle nyfødtposeringene krever også av sikkerhetsmessige årsaker at babyen sover dypt. Barnet blir i tillegg mindre fleksible, noe som kan utelukke enkelte stillinger. 
Fotograferingen tar 2-4 timer, dette for at alt skal skje på babyens premisser og for at det skal være god tid til kos og amming underveis. Jeg vil at dere og babyen skal ha en så stressfri og behagelig opplevelse som mulig. 
Jeg poserer babyen i 3-4 ulike stillinger på en poseringsbag, og i en valgfri prop. Dere kan velge 1-2 antrekk og en wrap til fotograferingen, eller velge en naturlig fotografering uten klær. 
Jeg tar gjerne familiebilder av dere sammen med den nyfødte, og søsken er hjertelig velkommen. Når søsken er med, tar vi søskenbilder og familiebilder først, slik at pappaen eller noen andre kan ta de eldste barna med til barnehage, skole eller hjem, rett etterpå. Hovedfokuset ved nyfødtfotograferingen vil på den nyfødte, og vi bruker max 30 minutter på søsken- og familiebilder. 
Hjemmestudioet mitt er på 30 kvadratmeter. Det passer perfekt til nyfødtfotografering hvor både baby og foreldre kan slappe av i hjemlige og rolige omgivelser. Det er heller ikke unormalt at foreldrene dupper av og får seg en liten blund mens de er her. Jeg har en behagelig ammestol, og en seng du kan legge babyen ned på, amme på eller selv slappe av på.
Jeg har stellebord, props, klær, strikkede klær og luer, hårbånd, pledd o.l. til utlån i studioet. Jeg har alt vi trenger til selve nyfødtfotograferingen, men dersom dere har en kjær ting som et hjemmestrikket pledd eller klær, bamse e.l må dere gjerne ta det med. Da integrerer jeg det sammen med det jeg har i studioet. 
Jeg har har et begrenset antall nyfødtfotograferinger hver måned. Dette fordi jeg ønsker å gi all min fokus til de familiene som kommer til meg og gi de en helhetlig opplevelse. Hos meg vil dere aldri bli puttet på et samlebånd med stoppeklokke. Jeg har god tid til å samarbeide med dere både før, under og etter fotograferingen, slik at sluttresultatet blir akkurat slik dere hadde håpet på. Og kvalitet over kvantitet er viktig for meg. Jeg vil ikke sende over en minnepinne med x antall bilder, et forstørret nyfødtbilde på veggen er verdt så mye mer. Derfor selger jeg ikke digitale bildefiler, men dere får bildefiler inkludert med noen av bildeproduktene.
Ved booking noterer jeg ned termindatoen, så tar dere kontakt med meg så snart dere har mulighet etter fødselen. Da setter vi en endelig dato for fotograferingen. Jeg sender dere et spørreskjema før fotografering for å kartlegge deres ønsker og behov for fotograferingen. Dere vil også få en informasjonsmail når terminen nærmer seg, der vil dere få all praktisk informasjon som dere trenger for fotograferingen.
Etter fotoshooten redigerer jeg ca 20 bilder som dere vil få se i en visningstime ca. 3 uker etter fotograferingen. Jeg tar kontakt for å avtale tidspunkt med det samme bildene er ferdige. 
Jeg har demoprodukter i studioet slik at det er mulig å ta på og se alle produktene jeg selger. For meg er det viktig at dere sitter igjen med fysiske minner etter fotograferingen, da minnepinner ofte bare blir liggende glemt i en skuff eller kan bli ødelagte før dere får brukt de. Produktene jeg har er nøye utvalgte og er håndlagde produkter fra Norge, med naturlige materialer og gjerne laminert slik av bildene tåler å bli tatt på og bli beundret igjen og igjen. 
Ca. 3 uker etter visningstimen er bildeproduktene ferdigprodusert og er klare til å hentes i studioet.
Ta kontakt på tlf. 9187 9116 eller trykk HER booke en nyfødtfotografering eller stille meg eventuelle spørsmål.
Tilbake til toppen