FOTOGRAFERINGSOPPDRAG: Babyfotografering, Nyfødtfotografering eller Gravidfotografering
HVA ER INKLUDERT I FOTOGRAFERINGSPRISEN: planlegging, fotografering, full tilgang til rekvisitter og utlånsklær under fotograferingen, en bestillingstime i studioet eller over Zoom. 
FORFALL FAKTURA: Faktura sendes ved booking. Reservasjonen er endelig ved betalt faktura. 
OBS! Bildefiler og produkter er ikke inkludert i fotograferingsprisen og bestilles ved bestillingstimen. Fotograferingsprisen er ikke-refunderbar ved avbestilling. Ved sykdom o.l. avtales ny fotograferingsdag. 
RETTIGHETER TIL BILDEFILER:
Lille Trille foto eier rettighetene til bildene og har copyright til alle bilder tatt under fotograferingen, inkludert bildene kunden kjøper. Ved kjøp av digitale filer får kunden et begrenset eierskap til bildene. De er til personlig bruk og kan deles med familie og venner. Kunden kan ikke selge bildefilene eller bruke de kommersielt eller i konkurranser. Lille Trille Foto selger ikke RAW bildefiler eller uredigerte bildefiler.
Kjøpte bildefiler kan printes der kunden ønsker. Det er dog viktig å informere kundene om at print og produkter fra vanlige fotobutikker ikke vil ha samme kvalitet og varighet som produktene tilbudt i studioet. Anbefalt printstørrelse ved selvprint: opp til 30x40 cm. For det beste, langvarige resultatet anbefales kvalitetsprint gjennom Lille Trille Foto, som får alle bildeproduktene produsert av de beste fagprodusentene for kunstnere og profesjonelle fotografer i Norge og i Europa. Lille Trille Foto gir ikke garantier for resultatet av bildeprint og bildeprodukter som ikke er printet gjennom Lille Trille Foto.
Det er ikke tillatt å kopiere, scanne og printe fotoprodukter og bilder kunden ikke har kjøpt digitale bildefiler til. Det er heller ikke tillatt å fotografere selv under fotograferingen. Kunden kan avtale “behind the scene” klipp/bilder som de kan dere i sosiale medier. 
AVBESTILLING FOTOGRAFERING/UTSETTELSE PGA SYKDOM:
Ved avbestilling av fotografering vil fotograferingsprisen ikke bli refundert. Ved sykdom i kundens eller fotografens familie avtaler vi en ny dag for fotografering. Fotografering må finne sted innen ett år etter avtalt fotograferingsdag. Pris på produkter og bildepakker kan bli endret i mellomtiden.
AVBESTILLING OG ANGRERETT FOTOPRODUKTER:
Fotoproduktene er spesiallaget ut fra kundens ønsker og kan ikke avbestilles etter at de er sendt til produksjon. Det er ikke angrett på produkter som er spesiallaget til kunden. Bildefiler som allerede er sendt til kunden kan ikke avbestilles eller benyttes angrett på.
REKLAMASJON:
Kunden kontroller mottatte bilder og produkter for feil og mangler ved levering. Ta kontakt med Lille Trille Foto så snart som mulig slik at vi kan bistå ved reklamasjon, senest innen to uker etter levering pga studioet reklamasjonsfrister til eksterne produsenter. For øvrig gjelder kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven.
GENERELT:
Kunden har gjort seg kjent med fotografens stil og uttrykk, og er innforstått med at deres bilder blir fotografert og redigert etter denne stilen. Kunden kan ikke redigere bildene selv i etterkant med filter o.l.
Lett hudredigering er inkludert i fotograferingen. Dersom kunder ønsker større endringer i photoshop, det kan være endring av farge på klær, fjerne logo på klær, omfattende hudretusjering, må dette avtales nærmere som en tilleggstjeneste som betales pr. time. Nyfødte kan ha flere ulike hudtoner, løs hud og hormonelt utslett som jeg redigerer i etterarbeidet. Fødselsmerker, føflekker, store flak med løs hud fjernes ikke. Dersom foreldrene ikke ønsker noe form for hudretusjering er det viktig å gi beskjed om dette senest på fotograferingsdagen.
Kunden oppfordres til å ta backup av kjøpte digitale filer på flere ulike steder, f.eks på nettsky og ekstern harddisk. Lille Trille Foto lager et online bildegalleri hvor de kjøpte bildefilene lastes ned fra. Galleriet er åpent frem til noe annet blir avtalt. 
Lille Trille Foto følger Norges Fotografforbunds etiske retningslinjer om at bilder oppbevares i minimum 10 år av fotografen. Vi oppbevarer bildefilene på flere steder og skulle det oppstå en situasjon der bildene dere har kjøpt går tapt, er vi her for å bistå dere. Administrasjonsavgift ved ettersending av filer: 650,-
BESTILLINGSTIME:
En bestillingstime er inkludert i fotograferingsavgiften. På bestillingstimen bestiller kunden en bildepakke, produkter og favorittbilder. Begge foreldre bør delta på bestillingstimen. Den finner sted 2-4 uker etter fotograferingen, i studioet eller over Zoom. Ekstra bestillingstime 950,- Ved ny bestillingstime for å kjøpe flere bildefiler starter kunden på minimum minste bildepakke igjen. Etterbestilling av flere bilder og produkter (uten at det er behov til bestillingstime): 650,-  
BETALING:
Faktura på fotograferingspris sendes på epost ved booking. Beløpet er ikke-refunderbart ved avbestilling, da fotograferingsprosessen med planlegging starter ved booking. Ved sykdom o.l. finner vi en ny fotograferingsdag til dere. Fotografering må finne sted innen ett år etter avtalt fotograferingsdag. Obs: priser på produkter og bildepakker kan endres i løpet av det året.
Etter bestillingstimen vil kunden motta en kjøpsavtale og en faktura på bestilt bildepakke og produkter. Redigering og tilvirkning av bilder og produkter starter når de er signert og betalt. Leveringstid på bilefiler og produkter varierer mlm 4-8 uker alt etter hvor travelt det er i studioet. 
MARKEDSFØRING:
En viktig del av å kunne nå ut til flere kunder og fremdeles drive Lille Trille Foto, er å dele bilder/videoer fra fotograferinger i markedsføringen. Dette kan være på hjemmeside, Instagram, Facebook, blogg, konkurranser, demovarer i studioet og i markedsmateriell o.l. Foreldrene kan reservere seg mot dette i spørreskjemaet etter booking eller vente til å gi sin godkjennelse til etter at de har sett bildene.
KUNDEINFORMASJON:
Kundeinformasjon vil ikke bli delt eller solgt til en tredjepart, og er konfidensielt mellom kunde og fotograf. 
Informasjon som navn, adresse, telefonnummer, kontrakter oppbevares i et digitalt kunderegister. 
Nyhetsbrev sendes kun ut med tillatelse fra kunden. 
All informasjon slettes når kunden uttrykkelig ber om dette. 
Kunde har gjort seg kjent med fotografens uttrykk/stil, prisliste og vilkår/betingelser.​​​​​​​
Ved booking vil dere få sendt en fotograferingsavtale med alle vilkårene og ved å signere denne kontrakten bekrefter kunden å ha lest og forstått avtalevilkårene.
Back to Top