Jeg heter Linda og spesialiserer meg på nyfødtfotografering i Tromsø. Lille Trille Foto ble stiftet i januar 2018, og siden 2014 har jeg hatt nyfødtfotografering som hobby. Jeg er selvlært, men tar kontinuelig kurs for å utvikle meg som fotograf. Nyfødtfotografering er en av de vanskeligste sjangrene innenfor fotografering, og det er viktig for meg å holde meg oppdatert i forhold til sikkerhet og trygg posering av nyfødte, lyssetting og redigering. 
De siste 7 årene har jeg følt et indre kall for nyfødtfotografering. Veien til å selv bli mamma ble lang, og etter utallige timer med å lese om alt som hadde om graviditet og mammaliv på internett og i mammablader, ble jeg stadig eksponert for nydelige nyfødtbilder. Dette trigget noe i meg, ikke bare var dette noe jeg selv ønsket for mine fremtidige barn, jeg ønsket også selv å ta slike bilder. Ingenting er vakrere enn et nytt lite barn som nettopp har kommet til verden! I mars 2014 hadde jeg min første nyfødtfotografering, nøyaktig samme dag fant vi ut at vår egen "Lille Trille" var på vei. Jeg har fått øvd meg på og praktisert min interesse for nyfødtfotografering på eget barn og babyer i min omkrets.
Nyfødtfotografering har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Tiden de nyfødte barna er små går så alt for fort og vi forelder glemmer så alt for fort hvor små de var. Det eneste som minner deg om de små detaljene, melkeprikker på nesen, nyfødtdunet på huden, hvor liten  de var i armene dine, er bildene dere har fra denne tiden. Bare etter 2-3 uker etter fødsel har det skjedd en stor endring og de mister mye av nyfødtpreget, er mer våkne og mindre fleksible. Det er ikke mulig å skru tiden tilbake, så dersom dere har et lite mirakel i magen, finn allerede nå den rette nyfødtfotografen for dere. Det finnes flere fotografer som tilbyr nyfødtfotograferinger så undersøk hvilken fotograf som har den stilen dere liker best, hva de kan tilby dere av service og produkter, og finn ut hvordan dere ønsker å se på bildene i etterkant. Men viktigst av alt, forsikre dere om at babyens sikkerhet går foran alt og at fotografen har tatt kurs for å lære seg å posere nyfødte på en trygg og sikker måte. Bli kjent med fotografen deres og planlegg nyfødtfotografering slik at den blir akkurat slik dere har drømt om. 
Dersom dere ønsker en rask og billig løsning med noen bildefiler på en minnepinne, er jeg nok ikke fotografen for dere. Jeg bruker ekstra god tid på hver kunde og sammen designer vi nyfødfotograferingen etter deres ønsker. Jeg hjelper dere gjennom hele prosessen fra forberedelser helt frem til dere sitter igjen med bilder dere elsker og som henger på veggen deres, er i et fotoalbum eller i en bildeboks. Alt for ofte hører jeg om foreldre som kun kjøpte en minnepinne med de kjæreste minnene og som nå ikke har et eneste bilde på veggen eller i album, eller verst av alt, at minnepinnen eller harddisken har blitt ødelagt og alle minnene er tapt. Tryggest er alltid å ha begge deler, både filer og print.
Til slutt vil jeg dele at min andre lidenskap her i verden er strikking, jeg strikker luer, bodyer, wraps og bleiebukser til studioet som dere kan låne under nyfødtfotograferingen. Jeg elsker kombinasjonen nyfødtfoto og hjemmestrikk, og har dere et strikket teppet eller hentesett må dere gjerne ta det med til fotograferingen slik at vi kan ta det i bruk.
Back to Top